אוכל – גורם מכריע לאירוע מוצלח
ישנן הרבה סיבות מדוע אירוע הופך לאירוע מוצלח, בין אם זו חתונה, בר מצווה או יום הולדת, אין זה כל כך משנה, אי אפשר להתחמק מהעובדה שאוכל טוב הוא אחד הגורמים המרכזיים לאירוע מוצלח. כמו שהביטוי אומר – האירוע השאיר לי "טעם מתוק בפה", כך באמת לאוכל יש השפעה מכרעת על התחושה הכוללת של האירוע. לכן, אין להקל ראש בבחירה של האוכל אותו אנו מעוניינים להגיש באירוע, ובהתאם לכך את סוג הקייטרינג המתאים לנו. כשמודבר בקייטרינג לאירועים, עלינו לוודא קודם כל שאנו סגורים על שני פרטים חשובים:
1. כמות האנשים שיהיו נוכחים באירוע. מכיוון שחברות קייטרינג שונות מגישות אוכל לכמויות שונות של אנשים זה פרט מאד חשוב.
2. איזה סוג אוכל אנו מעוניינים בו. פה כמובן עלינו להסתכל על האירוע בגדול ולבדוק מי האנשים שמגיעים ואיזה אוכל הכי יתאים להם, או לחילופין האם אנחנו רוצים ארוחה של ממש עם מנות פתיחה, מנה עיקרית וקינוח, או שנעדיף אוכל קל? בופה? או הגשה לשולחן? צמחוני או בשרי?
אחרי שהחלטתם על כיוון הגיע הזמן לבדיקות שטח
לאחר שגיבשתם בתוככם את סוג האוכל שמתאים ביותר לאירוע שלכם, הגיע הזמן לחפש את חברת הקייטרינג המתאימה ביותר. כדי לעשות זאת על הצד הטוב ביותר ישנם כמה טיפים שיכולים לעזור. דבר ראשון, חשוב מאד לטעום את האוכל המוצע לכם על ידי חברה מסויימת. אין כמו בדיקה ממקור ראשון. לכן, ניתן לקבוע פגישה אצל מנהל הקייטרינג לטעימות אצלו בבית או לחילופין לבוא לאחד האירועים של החברה כדי להתרשם באופן כללי מצורת ההגשה, השירות, וכמובן רמת האוכל.
דרך נוספת לקבל חוות דעת על חברת הקייטרינג היא לחפש המלצות בגני אירועים שונים בהם חברת הקייטרינג עבדה.
ישנם כמובן הרבה פרטים שכדאי לברר, כמו האם יש בר משקאות ואילו משקאות כלולים בו. האם יש אספרסו בר, האם יש אוכל לילדים, שאגב, חברות קייטרינג רבות מספקות מספר מצומצם של מנות ילדים בחינם. דבר נוסף הוא עיצוב השולחנות. לרמת העיצוב ללא ספק יש השפעה רבה על חוויית האכילה ולכן במידה והעיצוב כלול במחיר השירות, כדאי לדעת אם העיצוב תואם את רצונותיכם. כמובן שדבר נוסף שהופך חברת קייטרינג לאירועים לחברה מוצלחת הוא הניסיון של הטבח. האם מדובר בשף מקצועי? מה הניסיון שלו? ומעבר לכך תמיד כדאי לבדוק מהם התנאים הסניטריים במטבח הקייטרינג בזמן עבודה. ורצוי שתחשבו כמה שיותר על האורחים שלכם כדי שלכולם תהיה חוויה נעימה ולכן כדאי לבדוק האם מבין האורחים יש חולי צליאק, צמחוניים, חולי סכרת או אנשים עם בעיות לב, אלרגיים למזונות מסוימים? חשוב לקחת אותם בחשבון כאשר מתכננים את התפריט. בסופו של דבר זה משתלם.
הגיע הזמן לסגור חוזה
אחרי שעברנו דרך כל התחנות – בחרנו את סוג האוכל המתאים, מצאנו חברת קייטרינג מתאימה שעונה על דרישותינו ומצאנו שהאוכל עונה על האיכות אותה אנו רוצים, הגיע הזמן לסגור חוזה. בזמן חתימת החוזה עלינו לוודא שכל הפרטים שדובר עליהם עם חברת הקייטרינג תואמים ורשומים, כולל הסכמים שבעל פה כגון צ'ופרים, תוספות של מנות מיוחדות, כמות המנות לילדים, תפריטי בר משקאות ובר אספרסו, מספר שולחנות, מספר מלצרים לשולחן וכו'.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה